Wiele kwiatów jest jadalnych, równie dużo jest trujących lub potencjalnie trujących z powodów anatomiczno – fizjologicznych lub przez niewłaściwe warunki ich uprawy. Produkujemy kwiaty jadalne które w sprzedaży znajdą się od wiosny 2017r.
Jastrząbki – farsz w kwiatach jest specjalnością kuchni dworskiej Pani Sabiny Orzechowskiej z Jastrzębich Kątów. Obecnie wznawiamy uprawę kwiatów jadalnych w Jastrzębich Kątach i przygotowujemy się do wznowienia przygotowywania jastrząbków. Mieli szansę spróbować jastrząbki uczestnicy Światowych Dni Młodzieży w Warszawie, Święta patrona Warszawy Błogosławionego Władysława z Gielniowa, Festiwalu Z Wiśniowym Smakiem w Wiśniewie koło Siedlec, Mazowieckich Dni Rolnictwa w Płońsku.
Wszyscy byli zadziwieni ich świetnym smakiem i bardzo eleganckim wyglądem.